Странни религиозни ритуали

Странни неща се случват и днес и това не е филм на ужасите, а реалност, която съществува на някои места по Земното кълбо:

1. Некрография и канибализъм и некрофагия – познато още като ядене на трупове, това нещо все още съществува по света. В племе на име агхори бабас, обитаващо Варанаси в Индия, има практика труповете да бъдат изяждани. Според техните разбирания човек има страх най-много от смъртта си, а това пречело за духовно израстване. Според тях изправяйки се очи в очи със смъртта може да превъзмогнеш страха. По вярата на индуизма само 5 типа хора, не могат да са кремирани и това са бременните жени, децата, светците и неомъжените жени, наред с болните от проказа и ухапани от змия. Според ритуалите на племето такива хора са хвърляни в река Ганг, а там хора от агхори бабас ги важдят и изяждат.

2. Самобичуване – в шиитския ислям има практика на самобичуване, което се прави в месец Мухаррам, смятан за свещен. По този начин са почитани боговете и конкретно Хюсеин. Самобичуващите се изтезават с камшици с режещи и остри върхове.

3. Ритуал Гкол – е началото на познатите днес бънджи скокове. Някога хората от племе в село Бунлап открили това, когато една жена се опитала да избяга от мъжа си. Покатерила се на дърво и се вързала с лиани за глезените. Когато мъжът й дошъл и се опитал да я улови, тя се хвърлила, а той след нея, без да предполага, че тя е взела мерки. Така тя се избавила и оцеляла, а мъжът й умрял. От тогава в селото има традиция всяка година да се извършва този ритуал, с цел реколтата да е плодородна.

4. Танцуващи с мъртви – това е обичай, който се появил и до днес съществува в Мадагаскара. Близките на покойни изравят тялото и го покриват със специални платове, след което започват да танцуват с трупа на фона на звездите и на музика от барабани. Те смятат, разлагане на тялото, спомага на духа да отиде по-бързо при боговете.

5. Белези от съзряване – в племе на име Канингара, Папуа от Нова Гвинея, правят белези по телата на младите, с цел да ги съберат с духа. За целта има специално място наречено Къща на духовете. Известно време младите мъже са изолирани на това място, за да се подготвят за ритуала. По време на него, телата им са изрязвани с бамбукова тръстика и с форма на крокодилска кожа. Последното се дължи и на факта, че в племето, крокодилът е смятан за свещено животно.